„Imbariečių draugijai-20!“

Atvėrę vartus į rugpjūtį, sulaukiame ir tradicinės Žvainių skyriaus bei „Imbariečių draugijos” vasaros šventės „Kuo mes garsūs, kuo turtingi”. Šiemet šventė ypatinga, nes pirmoji rajone bendruomenė „Imbariečių draugija” minėjo savo veiklos 20 metų jubiliejų. Šventė pavyko: oras buvo pasakiškas, nuotaika puiki, nuostabūs mėgėjų meno kolektyvų (Žvainių skyriaus ansamblis bei instrumentinė grupė ir Kartenos skyriaus kapela „Minija”) pasirodymais, smagus grupės „Husarai” koncertas ir tranki gegužinė su nuostabiais muzikantais – „Granto vyrais”.   
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kad galėtume pasikviesti muzikos atlikėjus į šventę, teko parašyti ne vieną projektą. Labai džiugu, kad į ŽUM teikta paraiška, gavo teigiamą įvertinimą ir gauta parama – 1998,80 Eur. Kadangi esame darni komanda su SKC Žvainių skyriumi ir jos vedėja Vitalija Valančiute, tai ir šventes rengiame kartu surėmę pečius bei finansus.
Bendruomenės pirmininkė Daiva Stonkuvienė pasidžiaugė nuveiktais darbais, išgražėjusia aplinką prie bendruomenės namų, vis atrandamomis naujomis idėjomis, kad bendrystėje jaustumėmės jaukiai, kad visi esame svarbūs ir gerbiami, laukiami renginiuose, išvykose ir aišku bendruose darbuose.
Gimtadienio proga bendruomenė visus dalyvius vaišino žirnių koše su spirgais. Buvo galima įsigyti įvairių medžio dirbinių, kuriuos pagamino imbariškis Augustinas Zaleckis, o jo sūnus Egidijus vaišino čirviniais blynais, bei vedė edukaciją-degustaciją paties gaminto naminio vyno, bei pateikė nuotraukų parodą iš savo įrenginėjamo muziejaus Imbarės kaime. Šatiškis balandininkas Tomas Stanius suteikė galimybę į dangų paleisti 20 balandžių juos atveždamas į šventę. Kaip teigė bendruomenės pirmininkė – tai taikos simboliai, kurie ją tegu neša į kiekvienų namus, bei kiekvieną pasaulio kampelį.
Šurmulio netrūko visos šventės metu. Loterijos be pralaimėjimo vykdytojai Alma Jašinskienė ir Jurgis Dvarionas, ne tik smagiai vykdė loteriją, bet ir suorganizavo aukcioną, kai kuriems daiktams. Anot Vitalijos pašmaikštavimų, tai žmonės su ilgalaike sutartimi organizuoti „Loteriją be pralaimėjimo“.
Kiekvienas renginys įrodo, kaip mokame susiburti, kaip mokame džiaugtis bendryste, kokia esame darni komanda, kokius turime šaunius kaimynus bei kolegas ir pačius nuostabiausius renginių dalyvius.
Nuoširdžiai dėkojame už sveikinimus ir padėkos žodžius Seimo nariui Antanui Vinkui, savivaldybės merui Antanui Kalniui, tarybos nariams Viliui Adomačiui, Daliai Martišauskienei, Imbarės seniūnui Antanui Turauskiui, Salantų kultūros centro direktorei Stasei Preibienei, Laivių, Barzdžių, Juodupėnų, Erlėnų kultūros darbuotojams ir bendruomenių atstovams.
Labai ačiū už tvirtą komandą Žvainių skyriaus darbuotojoms Vitalijai ir Katrytei, ačiū pagalbininkams, rėmėjams ir mūsų šauniausiesiems renginių dalyviams – visų mūsų susitelkimas ir bendrystė duoda gražius rezultatus.
Bendruomenės pirmininkė Daiva Stonkuvienė