ŽUVIENĖS VIRIMO EDUKACIJA

2022-09-27 dieną Skuodo rajono Mosėdžio gimnazijos IA klasės mokiniai ir jų auklėtoja Elena Petrauskienė bei žuvininkystės projekto gimnazijoje vadovė Virgina Jonkuvienė, atvyko į žuvienės virimo edukaciją.

Daugiau akimirkų rasite čia


Tai ne pirmas mūsų puikus bendradarbiavimas su šia gimnazija. Daiva Stonkuvienė ir Vitalija Valančiutė buvo ir gaspadinės ir edukatorės. Kaip buvo verdama ir kaip verdama dabar žuvienė porino Vitalija ir pabrėžė, kad šiandien virsim žuvies sriubą, nes bus dedamos bulvės. Žuvienę pasisekė išvirti labai gardžią. Kol virė žuvienė mokiniai dalyvavo viktorinoje.

Paskui vykome apžiūrėti Imbarės piliakalnį. Daiva papasakojo legendą apie piliakalnį. Mokiniams pasiteiravus kodėl matosi tik kelmai, buvo papasakota ir buvusių ąžuolų likimo ant piliakalnio istorija. Kartu pasidžiaugėme, kad ąžuolai užgimė antram gyvenimui prie bendruomenės namų Žvainiuose tapdami koplytstulpiais, kurie biloja žemaitiškus, bendruomenę vienijančių kaimų, pavadinimus. Laikas pralėkė puikiai. Ačiū visiems dalyvavusiems.