2023-2027 m. kadencijos Kretingos rajono savivaldybės tarybos nariai ir meras Antanas Kalnius

Ketvirtadienį, balandžio 13-ąją, oficialiai darbą pradėjo į pirmąjį posėdį susirinkę 2023–2027 metų kadencijos Kretingos rajono savivaldybės tarybos nariai ir meras Antanas Kalnius. Priesaikas priėmė Kretingos rajono savivaldybės rinkimų komisijos pirmininkė Alma Voveraitienė.

Kartu su meru A. Kalniumi gerbti ir vykdyti Konstituciją ir įstatymus, sąžiningai ir garbingai atlikti savo pareigas ir susilaikyti nuo veiksmų, pažeidžiančių savivaldybės gyventojų teises ir viešuosius interesus, prisiekė 24 iš 25 naujai kadencijai išrinktų Tarybos narių: Tomas Abelkis, Steponas Baltuonis, Dalia Bieliauskienė, Mindaugas Černeckis, Povilas Černeckis, Gileta Gedvilienė, Jolanta Girdvainė, Romualdas Jablonskis, Vaida Jakumienė, Simas Končius, Vaidas Kuprelis, Juozas Mažeika, Arūnas Merkelis, Giedrius Petreikis, Darius Petreikis, Vilma Preibienė, Vytautas Ročys, Justė Stonkutė, Saulius Šopaga, Violeta Turauskaitė, Vitalija Valančiute, Gediminas Venckus, Egidijus Viskontas, Romandas Žiubrys. Naujai kadencijai išrinktas, tačiau pirmajame posėdyje dalyvauti negalėjęs Vilius Adomaitis turėtų prisiekti artimiausiame Tarybos posėdyje.

Tarybos dauguma ketvirtadienį taip pat pritarė mero teiktoms Vaidos Jakumienės ir Vilijos Venckutės-Palaitienės  kandidatūroms į Savivaldybės vicemerių pareigas.

Į Savivaldybės administracijos direktoriaus pareigas bus skiriamas Povilas Černeckis. Žinia, pasikeitus Vietos savivaldos įstatymui, Savivaldybės administracijos direktorių skiria nebe Taryba, o meras.

Tarybos posėdžio metu paskelbti vieši Tarybos narių pareiškimai: